lördag 10 mars 2012

Morotsfrallor

Morotsfrallor a la Emelie     9st
25g jäst
4 dl ljummet vatten
2 msk rapsolja
1msk fiberhusk
2msk linfrön
3/4 dl solrosfrön
1tsk salt
2st små morötter (ca 1,5dl)
3-3,5dl grov mjölmix
3dl bovetemjöl

Smula jästen i en bunke.
Häll över det ljumma vattnet och rör tills jästen är löst.
Tillsätt olja, salt och fiberhusk. Låt svälla i 7minuter.
Riv morötterna fint och blanda dem i smeten. Rör i linfrön, solroskärnor och det mesta av mjölet (degen ska hålla ihop, men vara ganska kladdig)
Låt degen jäsa under bakhandduk i 40minuter.

Sätt ugnen på 250c.
Klicka ut 9 frallor på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö lite bovetemjöl på varje fralla så att dessa kan formas till till en riktig "frallform".
Låt frallorna jäsa i 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 12-15minuter.
Låt sedan kallna underbakduk.