fredag 16 mars 2012

Supernyttiga fröknäcke







                 Glutenfria och lchf-vänliga fröknäcke
1dl solroskärnor
1 dl hela linfrön
1/2 dl hela sesamfrön
3/4 dl pumpakärnor
2 dl vatten
1/2 tsk flingsalt + lite extra till garnering innan "gräddning"

1. Blanda alla fröerna i en skål tillsammans med vatten och salt.
2. Låt fröblandningen stå i 1-2 timmar i rumstemperatur och "kleta till sig".
3. Sätt ugnen på 125C (100 C om du har varmluftsugn).
4. Bred ut blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt, strö över lite flingsalt och sätt in plåten mitt i ugnen i  2 timmar.
5. Bryt i lagom stora bitar och stoppa in plåten på eftervärme (kexen ska vara helt torra).
6. Öppna ugnsluckan och stäng av värmen på ugnen, men låt plåten stå kvar i ugnen och torka över natten.

Förvara kexen i en lufttät burk.
Ät tillsammans med en god frukostost och några gurkskivor, eller introducera kexen till ostbrickan och ett glas vin.