fredag 16 mars 2012

Müsli


Fick ett infall att göra en sats hemmagjord müsli! God som bara den och lätt att svänga ihop :)
Glutenfri frukt- och nötmüsli
6 dl havregryn (ren havre)
2 dl solroskärnor
1,5 dl linfrön
1 dl kokos
1 dl pumpafrön
2 dl blandade, hackade nötter (ex, hasselnötter, cashewnötter, sötmandel, valnötter)
+ 2 dl russin, torkade tranbär eller torkade blåbär att blanda i efter att müslin rostats och kallnat.
2 dl vatten
3 msk rapsolja
2 msk honung.

1. Sätt ugnen på 225C.
2. Blanda alla torra ingredienserna i en stor skål.
3. Hacka nötterna grovt och blanda i.
4. Blanda ihop vatten,olja och honung i en annan skål och häll sedan över de torra ingredienserna.
5. Blanda väl med en stor slev.
6. Bred ut blandningen i en bakplåtspappersklädd långpanna.
7. Sätt in mitt i ugnen i ca 30 min, men observera att du måste röra runt i müslin med jämna mellanrum, annars bränns den!
8. Låt müslin kallna, blanda i torkad frukt och häll upp i en lufttät burk.

Njut din underbara müsli till frukost eller mellanmål tillsammans med yoghurt eller kesella.