fredag 16 mars 2012

Exprimenterar i köket...

Gav mig på att testa att göra naturligt glutenfria skorpor med en gnutta nyttighet i, och resultatet blev såhär:

 


Det var lätt att göra och jag fick ett bra resultat och en smaskig doft i hela lägenheten :)
Här kommer såklart receptet till er!

Mumsiga boveteskorpor    25st
75 g margarin

3/4 dl socker
1 ägg
1 dl ganska finhackad sötmandel
6 st torkade, hackade aprikoser
1/2 tsk kardemumma
3/4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl bovetemjöl

1.Sätt ugnen på 225C.
2. Hacka mandel och aprikoserna.
3. Rör margarin och socker poröst med elvisp.
4. Tillsätt ägget och rör om.
5. Blanda kardemumma, bakpulver, bovetemjöl och vaniljsocker i en annan skål.
6. Häll i mjölblandningen och de hackade mandlarna samt aprikoserna i smeten. Rör om.
7. Lägg upp degen på en bakplåtspappersklädd plåt och forma den till 2 längder.
8. Sätt in plåten mitt i ugnen i ca 7 min.
9. Ta ut plåen och skär längderna på snedden i lagom stora skorpbitar (totalt 25 st). Ställ skorporna med snittytan nedåt och grädda mitt i ugnen i ytterligare 5-7 min.

Låt svalna och förvara sedan i lufttät burk.