Idag på min lediga dag har jag bakat (såklart!)
Tekakor och morotsfrallor, mumsigt blev det, och jag lägger självklart upp recepten här! :)
Grova tekakor 7st
25g jäst
25g jäst
2,5 dl lättmjölk
1/2dl flytande margarin
3/4msk fiberhusk
2 dl havregryn (sempers ren havre)
1 rågad msk honung
1/2 tsk salt
2,5 dl grov mjölmix (finax gröna)
1dl sojamjöl
+ bovetemjöl (eller annan ljus mjölmix) att mjöla bakbordet med.
* Smula jästen i en bunke (jag använder köksassistent).
* Värm mjölken till ca 40c, rör i det flytande margarinet i mjölken, och häll sedan degvätskan över jästen.
* Rör om tills jästen löst upp sig.
*Tillsätt fiberhusk och havregryn. Rör om och låt blandningen svälla i 10 min.
* Blanda i honung, salt, mjölmix, sojamjöl, och arbeta degen kraftigt i 3-5 min.
*Låt degen jäsa i 40 min under bakduk.
*Sätt ugnen på 250c.
* Ta upp degen på bakbordet och forma till 7 bullar.
* Flytta över bullarna på bakplåtspappersklädda plåtar och platta ut dem med handen så att dessa blir ca 1 cm tjocka.
* Låt tekakorna jäsa 20 min under bakduk.
* Grädda mitt i ugnen i ca 7-10minuter.
3/4msk fiberhusk
2 dl havregryn (sempers ren havre)
1 rågad msk honung
1/2 tsk salt
2,5 dl grov mjölmix (finax gröna)
1dl sojamjöl
+ bovetemjöl (eller annan ljus mjölmix) att mjöla bakbordet med.
* Smula jästen i en bunke (jag använder köksassistent).
* Värm mjölken till ca 40c, rör i det flytande margarinet i mjölken, och häll sedan degvätskan över jästen.
* Rör om tills jästen löst upp sig.
*Tillsätt fiberhusk och havregryn. Rör om och låt blandningen svälla i 10 min.
* Blanda i honung, salt, mjölmix, sojamjöl, och arbeta degen kraftigt i 3-5 min.
*Låt degen jäsa i 40 min under bakduk.
*Sätt ugnen på 250c.
* Ta upp degen på bakbordet och forma till 7 bullar.
* Flytta över bullarna på bakplåtspappersklädda plåtar och platta ut dem med handen så att dessa blir ca 1 cm tjocka.
* Låt tekakorna jäsa 20 min under bakduk.
* Grädda mitt i ugnen i ca 7-10minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar