onsdag 30 januari 2013

Glutenfri hälsomüsli

Idag passade jag på att göra en stor sats müsli till mig som älskar att äta yoghurt och kesella i tid och otid ;) Müsli piffar alltid till det och mättar bra. Det här blev en riktigt god hälsovariant!

Glutenfri hälsomüsli för oss som tål havre
7-8 dl havregryn
1 1/2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl fibrex
2 msk ljusa pysilliumfrön
1 dl hasselnötter
1 dl sötmandel
1 1/2 dl vatten
1 1/2 msk rapsolja
2 msk honung eller sirap
1 dl torkade aprikoser

1. Sätt ugnen på 225 grader. Mät upp de torra ingredienserna i en bunke (ej de torkade aprikoserna!).
2. Grovhacka mandel och hasselnötterna och häll ner i bunken.
3. Rör ner vatten, olja och honung/sirap i bunken, blanda väl och häll sedan ut allt på en plåt.
4. Sätt in plåten mitt i ugnen, och rosta tills müslin fått en fin färg och är helt torr, ca 15 min. Passa noga och rör ofta, müslin bränns lätt!
5. Låt müslin kallna på plåten
6. Grovhacka de torkade aprikoserna och rör ner i müslin när den har kallnat.

-> Förvara müslin i en tätsluten burk i rumstemperatur.

Inga kommentarer: