söndag 29 januari 2012

glutenfritt fiberbröd



Mitt goda fiberbröd

50g jäst
5 dl mjölk
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 msk honung
1 msk brödkryddor
4 msk boveteflingor (går bra med renhavre/havregryn)
2 msk krossat linfrö
2 msk fiberhusk
1 dl solroskärnor
3 dl grov glutenfri mjölmix (jag använder finax gröna)
 2 dl bovetemjöl

Smula jästen i en bunke.
Tillsätt hälften av den ljumma mjölken och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt resten av mjölken, oljan, salt, fiberhusk, linfrö och solroskärnor. Rör om väl och låt svälla i 10 minuter.
Rör i honung, brödkryddorna och de båda mjölsorterna. Arbeta väl (gärna i assistent) och låt sedan jäsa övertäckt i 30 minuter.

Tillsätt eventuellt mer mjöl om degen är för lös (den ska vara ganska kladdig!) Och klicka sedan ut i lagom stora frallor på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.

Sätt ugnen på 225C.
Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.
Låt frallorna svalna under bakduk.