Underbara glutenfria lussebullar
50g jäst för söta degar
75g margarin
2 dl lättmjölk
2 tsk fiberhusk
1 dl kesella
1 krm salt
1 pkt saffran
1 dl strösocker
1 pkt sempers glutenfria mjölmix (fin mix) men spara 1-1 1/2 dl till utbakningen.
1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37C.
2. Smula jästen i en bunke och häll på degvätskan och rör om.
3. Tillsätt fiberhusken och låt svälla i 10 minuter.
4. Rör i saffran, kesella, socker och salt.
5. Arbeta in mjölet till en smidig deg och låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
6. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 20 delar och rulla ut varje del till en rulle och forma till en lussebulle som du lägger på bakplåtspappersklädda plåtar.
7. Sätt ugnen på 250C.
8. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
9. Pensla bullarna med 1 uppvispat ägg och tryck i russin om så önskas.
10. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250C i 5-7 minuter (Bullarna ska få en fin ytfärg).
Låt kallna under bakduk.
75g margarin
2 dl lättmjölk
2 tsk fiberhusk
1 dl kesella
1 krm salt
1 pkt saffran
1 dl strösocker
1 pkt sempers glutenfria mjölmix (fin mix) men spara 1-1 1/2 dl till utbakningen.
1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37C.
2. Smula jästen i en bunke och häll på degvätskan och rör om.
3. Tillsätt fiberhusken och låt svälla i 10 minuter.
4. Rör i saffran, kesella, socker och salt.
5. Arbeta in mjölet till en smidig deg och låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
6. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 20 delar och rulla ut varje del till en rulle och forma till en lussebulle som du lägger på bakplåtspappersklädda plåtar.
7. Sätt ugnen på 250C.
8. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
9. Pensla bullarna med 1 uppvispat ägg och tryck i russin om så önskas.
10. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250C i 5-7 minuter (Bullarna ska få en fin ytfärg).
Låt kallna under bakduk.