lördag 17 mars 2012

Godmorgon lördag!


Helgmorgon vet man att det är när jag hinner ta en ordentlig morgonpromenad innan frukost, och sedan tar mig tid att göra en latte till frukosten i stället för det gamla vanliga svarta kaffet på stående fot framför sminkspegeln.
Den här latten har en touch av kardemumma och är min favvo bland mina kaffeexpriment ;)

Kardemumma latte    1 person 1 stort glas
2dl medelstarkt bryggkaffe
3/4 dl lättmjölk
2 "stänk" kardemumma som garnering

1. Brygg kaffet som vanligt med den dosering och styrka som du brukar ha.
2. Ta fram en liten kastrull, slå i mjölken och värm den under omrörning på hög temperatur.
3. Vispa hela tiden kraftigt i mjölken så att det bildas ett vackert skum. Stäng av plattan när mjölken blivit upphettad och skummig.
4. Häll upp kaffet i ett stort glas. Häll på det mesta av mjölken, men ta det sista skummet med en sked för att få en fin "topping" på kaffet.
5. Stänk på lite mald kardemumma på mjölkskummet, och vips har du en smarrig latte!