onsdag 18 april 2012

Glutenfria kardemummaskorpor

Det andra skorporna  gårdagens skorpbakning blev mandel/kardemumma...om möjligt ännu godare än de andra! :P
Emelies glutenfria mandel- och kardemummaskorpor   ca 30st
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk fiberhusk
1 dl sötmandlar
2 dl  glutenfri mjölmix (jag använde Lailas blåa)
1 1/2 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma

1. Sätt ugnen på 225C.
2. Vispa ägg och socker vitt och poröst med elvisp.
3. Tillsätt fiberhusken.
4. Grovhacka sötmandeln.
5. Blanda mjölmix, bovetemjöl, kardemumma och bakpulver i en separat skål.
6. Rör ner de hackade mandlarna och mjölblandningen i äggsmeten.
7. Blanda allt sammans ordentligt och klicka sedan ut till 2 längder på bakplåtspappersklädd plåt med hjälp av en sked och slickepott (degen ska vara lite lös/ seg men inte rinnig)
8. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
9. Ta ut plåten och skär längderna i totalt 30 sneda skorpor (beroende på hur stora du vill ha)
10. Stätt skorporna med snittytan uppåt och grädda i ytterligare 5 minuter tills skorporna är torra och har fått fin färg.


Inga kommentarer: