onsdag 18 april 2012

Älskar skorpor!!!

Ja, som jag har nämnt tidigare i veckan så har vi nu hemstudier,(hemtenta för att vara riktigt exakt) och mitt fokus är inte alltid det bästa....
Efter en hel dags plugg och stillasittande så gav jag upp vid 18-tiden och började i stället baka, massor av grejer hann jag baka!
Pitabröd, korvbröd, kardemummaskorpor och fullkornsskorpor med aprikoser!
Jag var superstolt efteråt och jag blev så nöjd med mina verk!
Det glutenfria bakandet blir verkligen bättre och bättre för varje gång- "övning ger färdighet".

Här kommer mina mumsiga skorprecept...




Underbara glutenfria fullkornsskorpor  30-35 st
2 ägg
1 dl strösocker
3/4 msk fiberhusk
8 st torkade aprikoser
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl grov mjölmix (Lailas gröna)
1 1/4 dl ljus mjölmix (Lailas blåa)

* Sätt ugnen på 225C.
* Vispa ägg och socker vitt och poröst.
* Tillsätt fiberhusken.
* Blanda mjölmixerna, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.
* Hacka de torkade aprikoserna i mindre bitar.
* Rör i aprikoser och mjölblandningen i äggsmeten.
* Klicka sedan ut smeten till två längder på en bakplåtspappersklädd plåt med hjälp av en sked och en slickepott(degen ska vara ganska lös men INTE rinnig! Tillsätt i så fall mer mjöl så att den blir lite "trögflytande")
* Grädda längderna mitt i ugnen i 10-12 minuter.
* Ta ut plåten och skär längderna till ca 30 sneda skorpor.
* Ställ skorporna med snittytan uppåt och  torka i ugnen ytterligare ca 5 minuter tills skorporna får en gyllene färg och känns torra.


Inga kommentarer: