måndag 30 april 2012

Lchf-bröd

Fick ett supergott brödrecept av min lillasyster idag. Har inte provbakat det själv ännu, men hon gör det jämt och det är verkligen gott!
det är lchf anpassat, vilket gör att det inte innehåller något mjöl och därmed är det också glutenfritt!!
Glutenfritt Lchf-bröd     1 limpa
1 1/2 dl linfrön
1 1/2 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
3/4 dl hasselnötter
3/4 dl mandlar
3/4 dl fibrex
2 tsk bakpulver
1- 1/2 msk brödkryddor
50g smält margarin
4 ägg
1 1/2 dl cremé fraiche
+ havssalt och solroskärnor till garnering av limpan.

Mixa alla nötter och fröer till ett mjöl i en mixer.
Blanda ihop ägg, margarin och cremé fraiche.
Rör sedan ihop alla ingredienserna.
klä en brödform med bakplåtspapper. Häll i smeten och strö över havssalt och solroskärnor ovanpå limpan.
Grädda sedan i 175 grader ca 1- 1,5 timma.
Låt brödet kallna i formen och stjälp sedan upp brödet och skär det i tunna skivor.
Förvara brödet i kylskåp i en plastpåse eller frys det direkt.

1 kommentar:

Emelie sa...

Gjorde pris detta brödet nu, det blev helt underbart!
Ser precis ut som ett "vanligt" bröd, luktar gott i hela lägenheten och det största pluset, det är superenkelt och snabbakat!

Bild kommer imorgon!