söndag 1 april 2012

Tråkigt väder= bakväder!




Smakrika morotsfrallor (självklart glutenfria!)  10st

25g jäst
4 dl ljummet vatten
2 msk rapsolja
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 msk brödkrydda
2 mörötter
1/2 dl pumpakärnor, lätt hackade
1 msk sirap
4,5 dl grov mjölmix (jag använder finax gröna)
ca 1,5 dl glutenfri mix (sempers mix)

Smula jäsen i en bunke. Häll på de ljumma vattnet och rör tills jästen är upplöst.
Tillsätt olja, fiberhusk och salt. Rör om och låt blandningen svälla i 10 minuter.
Riv undertiden morötterna fint och hacka pumpakärnorna lite lätt.
Tillsätt morötter, pumpakärnor, sirapen och brödkryddan i bunken.
Arbeta in mjölet så att degen känns smidig (den ska fortfarande vara kladdig, men inte "utsmetad" i bunken när du rör.
Låt jäsa i 40 min under bakduk.
Sätt ugnen på 250 C.
Klicka ut degen med hjälp av två skedar på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg en bakduk över och låt frallorna jäsa ytterligare 20 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Låt sedan kallna under bakduk.