söndag 1 april 2012

Frallor



Fruktiga frukostfrallor utan gluten 10st
25g jäst
4 dl ljummet vatten
1 1/2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 msk fiberhusk
1 msk sirap
8 st torkade aprikoser
10 st torkade tranbär
12 st hasselnötter
2,5 dl grov mjölmix
2,5-3 dl fin mjölmix

1. Smula jästen i en bunke. Häll på det ljumma vattnet och rör tills jästen är upplöst.
2. Tillsätt fiberhusken och oljan och rör om. Låt blandningen svälla i 10 minuter.
3. Undertiden hackar du hasselnötterna, aprikoserna och tranbären fint, och tillsätt sedan detta i bunken.
4. Rör i sirap,salt och mjölsorterna.
5. Arbeta degen smidig, men tänk på att glutenfri deg alltid ska ha en lite kladdigare konsistens en icke glutenfri bröddeg!
6. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.

7. Sätt ugnen på 250C.
8. Rör om i degen, tillsätt mer mjöl om degen är för kladdig.
9. Klicka ut 10 frallor på en bakplåtspappersklädd plåt med hjälp utav två skedar.
10. Täck frallorna med bakduk och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter.
11. Sätt plåten mitt i ugnen och grädda ca 10 minuter.
Låt frallorna sedan kallna på galler under bakduk.