måndag 20 augusti 2012

Sommarmat för lata dagar i solen

När det är sommar och varmt och dagen är så full med kul spektakel att man inte hinner tänka på nån avancerad matlagning då är sallad grymt!
Sallader kan varieras i oändlighet och det är både gott, nyttigt, lättlagat och bra utflyktsmat, så det är min stående middag typ 5 av veckans 7 dagar nu på sommaren kan jag villigt erkänna.
Try it and love it!

Fräsch sommarsallad:
3 skivor Galiamelon i tärningar
2-3 blad Isbergssallad delad i stora bitar
5 Körsbärstomater
halverade
3 cm Gurka skivad i halvmånar
4 skivor rökt skinka
10 tärningar fetaost
1 msk pumpakärnor


Skink- och melonsallad med hallonvinäger:
God och enkel sallad som görs som den ovanför, men där pumpakärnorna utesluts och salladen garneras med en skvätt hallonvinäger (finns att köpa på ex, ICA och funkar superbra ihop med både vanlig sallad och fruktsallad! Märket är Zeta och en flaska kostar ca 45:-)
Tillbehör: Hembakad morotsfralla med becel och gärna en god ostskiva.

Enkel sallad som tillbehör eller lättmåltid:
2 blad isbergssallad i stora strimlor
3-4 cm gurka skivad
10 vindruvor hela eller halverade
2 skivor honungsmelon i stora tärningar
4 körsbärstomater halverade
4 skivor god ost, gärna lagrad
Tillbehör: En rostad glutenfri smörgås som antingen tärnas som krutonger eller äts vid sidan om med en skiva ost på



Inga kommentarer: