torsdag 6 september 2012

Busenkel falukorv i ugn

Falukorv i ugn är en av mina favoriter när det gäller korv. Det är billigt, enkelt och det blir saftigare än en vanlig torr, stekt korv.
Här har vi ett studentvänligt (simpelt) recept som blir väldigt smarrigt och funkar perfekt i matlådan.


Äppelfyld falukorv i ugn:   2 port
2/5 falukorvsring á 800g (ca 300g) OBS! Kolla så att den är glutenfri!
1 tsk flytande margarin
1 rött äpple
1 liten gul lök
3/4- 1msk senap
vitpeppar
4 potatisar

1. Sätt ugnen på 200grader.
2. Smörj en ugnsfast form med det flytande margarinet.
3. Skala och skär löken i tunna "båtar"/ halvmånar. Skölj och skär även äpplet i tunna halvmånar.
4. Lägg falukorven i ugnsformen, och snitta den (inte helt igenom) med ca 1/2 cm mellanrum mellan varje snitt.
5. "Smöra" senap i varje skåra på korven, tryck ner äpple och lök, peppra och sätt in i ugnen.
6. Stek mitt i ugnen i ca 20 minuter tills korven får fin färg, och koka undertiden potatisen i lättsaltat vatten.

Servera med senap och bostongurka och gärna en god grönsallad eller vitkålssallad.

Inga kommentarer: