söndag 2 september 2012

 

Mumsiga kladdmuffins  9 stora (amerikanska muffinsformar):
100g margarin
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
5 msk kakao
2 1/2 dl fin/ ljus glutenfri mjölmix (Jag använde 1 1/2 dl Lailas blåa och 1 dl bovetemjöl till andra satsen och det blev lika gott!)

1 nypa salt (ca 1 krm)

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Ställ ut 9 stora muffinsformar på en plåt.
3. Smält margarinet och låt det sedan stå och svalna.
4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en skål.
5. Blanda de torra ingredienserna (mjölmix, bovetemjöl, salt, bakpulver,
vaniljsocker och kakao) med hjälp av en gaffel i en annan skål, och blanda sedan ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör om ordentligt, men vispa inte för kraftigt, då kan muffinsen bli kompakta!
6. Vänd ner det smälta margarinet. Blanda och fyll sedan upp smeten till 2/3 i muffinsformarna.
7. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 10-12 minuter, muffinsen ska vara kladdiga i mitten, men inte rinniga när du tar ut dem ur ugnen.

1 kommentar:

Jessica sa...

Jag har precis smält smöret o ska vispa ägg och socker men hittar ingenstans hur många ägg det ska vara?