tisdag 16 oktober 2012

Paolo Roberto- Hälsa, kost och motion

Nu i kväll var vi ett gäng på föreläsning med Paolo Roberto här i Halmstad. Paolo inledde med att berätta om den dokumentär han gjorde för Tv3 för ett par år sedan där det gick ut på att han skulle äta skräpmat under 3 veckor och se hur detta ändrade/påverkade kroppen.
Han gick upp från 69kg till 85 kg, konditionen blev kass (han orkade springa 1 min innan han höll på att kräkas) och blodvärdena som hade vart helt outstanding blev katastrofala och livshotande! Hans lever förstorades med 400 % (!!) och även slitaget på hjärtat var uppe i de siffrorna...
Det tog honom några månader att bli av med extrakilona och att få tillbaka kondisen, men att få tillbaka de blodvärden han hade från början tog däremot uppåt 1 år!

Förutom att han pratade en massa om träning och bra mat så pratade han även om en inrebalans och självkänsla. Det som fastnade på mig var när han pratade om facebook..Han sa:
" Tänk när ni sitter där en dag och tänker:
-Vad var det där?
-Det var livet.
-Vad gjorde du med det?
- Jag satt på facebook och kollade vad andra gjorde med sitt liv..."
Då bestämde jag mig för att plocka bort facebook ur telefonen och införa en gräns att bara titta till facebook varannan dag! Utmaningen börjar nu!

Livet är för kort för att slösas bort! Låt ingen annan säga åt dig hur du ska leva ditt liv...
Se till att ta hand om dem som står dig nära och ta hand om din kropp och själ så att du lever ett liv där du kan må bra, ha roligt och känna dig bekväm i din kropp och älskad av dem du har nära...
Ta tillvara på det du har, prestera, gör ditt bästa och tro på dig själv- Var stolt!

Inga kommentarer: