söndag 14 oktober 2012

Söndagsmys med fläskytterfilé



Som bekant så var min lillasyster här och hälsade på över helgen och gud va gött det är att ha någon att äta middag ihop med! Jag ogillar verkligen att äta själv! Att stå och laga lyxig middag till sig själv, äta med en tidning i högsta hugg, radion på och ingen som säger "ååh, va gott det var, detta har du gjort bra"....TRÅÅÅÅKIGT!
Men, nu var det alltså ändring på det för några dagar. Levandeljus, vinglas, fin-tallrikarna och kött med ugnsrostade rotsaker, gott! :)
Jessica tipsade om att ugnsrosta kålrot ihop med potatisen för att få en spännande smak, och det var verkligen en höjdare! Kålroten blev lite krispig samtidigt som den var mjuk och smaken var kraftig och söt!
Gjorde även såsen på cremé bonjour pepparrot för lite enkel men ack så god smaksättning, kalasmiddag!

Pepparrotskryddad fläskytterfilé med ugnsrostade rotsaker  3 port

550g fläskytterfilé
1 förp (2 dl) matlagningsgrädde lätt
50 g cremé bonjour pepparrot
1 msk rapsolja
vitpeppar,salt

7 fasta potatisar
1 liten kålrot
1 palsternacka eller 1 morot
5 msk olivolja
flingsalt, vitpeppar, vitlökspulver

Skala och skär potatis, kålrot och palsternacka/morot i klyftor eller stavar. Lägg dem i en ugnsfast form, häll på olivolja, salt,peppar och vitlökspulver. Rör om och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 25-30 min. 

Skär bort fettet på köttet och skär det sedan i mindre bitar. Hetta upp olja i en panna och stek sedan köttet genomstekt. Krydda, häll på lite vatten som du låter koka in, sänk värmen och tillsätt matlagningsgrädde och cremé bonjour. Låt puttra en stund.

Rotsakerna är klara när de är mjuka och fått en fin yta. Sätt ev. ugnen på grill/chrisp-funktion de sista 5-7 minuterna.

Servera med en god sallad.

Inga kommentarer: