fredag 9 november 2012

Busenkel fredagskyckling



Då var fredagen äntligen här!
och förhoppningsvis sista helgen som jag får äta mysmiddag med mig själv...
Idag blev det en superduper enkel fredagskyckling med klyftpotatis, går på ett kick att laga och blir såå smarrigt!

Snabb kycklinggryta med klyftpotatis  2 pers
2 kycklingbröst filéer
1 liten gul lök
1 msk rapsolja
1 burk smaksatt crémefraich, tomat och basilika
1/2 dl vatten
salt, vitpeppar, vitlökspulver

6 potatisar av fast sort
raps- eller olivolja (olivoljan sätter lite smak som inte alla gillar, rapsoljan är mer neutral)
1 tsk flingsalt

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och klyv potatisarna i "klyftpotatisform". Lägg potatisarna i en ugnsfast form, skvätt över önskad mängd olja (tänk på att inte ta för lite, då fastnar potatisarna i formen) salta och rör om i potatisen.
Sätt in mitt i ugnen i ca 25-35 minuter beroende på hur stora potatisarna är.

3. Rensa kycklingen och skär dem i mindre bitar.
4. Hetta upp 1 msk olja och stek kycklingen, krydda med salt, vitpeppar och vitlökspulver och stek kycklingen genomstekt.
5. Skala och finhacka löken och rör ner den i kycklingen, stek någon minut och sänk sedan värmen på plattan.
Tillsätt sedan lite vatten som får puttra in i kycklingen.
6. Rör ner hela burken med crémefraiche och låt puttra lite på svag värme tills potatisen är klara.

Servera tillsammans med en god sallad (min var slut, därav tråkbilden med bara gurka ;))

Inga kommentarer: