1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
2 förp krossade tomater med smak av örter & vitlök (à 390 g)
350 g fryst, tinad bladspenat
500 g keso (4%)
1 förp glutenfria lasagneplattor (jag använde sempers 12 st)
ca 2 dl riven god/smakrik ost
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
2 förp krossade tomater med smak av örter & vitlök (à 390 g)
350 g fryst, tinad bladspenat
500 g keso (4%)
1 förp glutenfria lasagneplattor (jag använde sempers 12 st)
ca 2 dl riven god/smakrik ost
Salt, svartpeppar och vitlökspulver
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Hetta upp olja i en stor
kastrull och fräs löken och vitlök mjuk och genomskinlig. Häll i de krossade tomaterna i grytan och låt koka 5 minuter.
Tina spenaten enl. förpackningens anvisningar och rör sedan ner i grytan. Koka ytterligare 2-3 minuter. Krydda med salt, vitlökspulver och svartpeppar efter smak, men snåla inte på kryddorna, då blir dfet lätt tamt! - Ta kastrullen från värmen och rör ner keson.
Varva grönsaksröran med lasagneplattorna i en ugnssäker form (ca 25 x 30 cm,) Börja med ett lager grönsaksröra och avsluta med ett tunt lager röra.
4. Garnera med ett lager riven ost.
Grädda lasagnen mitt i ugnen i 225 grader, ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar