onsdag 9 januari 2013

Smarrig lasagne


Glutenfri och vegetarisk lasagne med spenat och keso ca 5 port
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
2 förp krossade tomater med smak av örter & vitlök (à 390 g)
350 g fryst, tinad bladspenat
500 g keso (4%)
1 förp glutenfria lasagneplattor (jag använde sempers 12 st)
ca 2 dl riven god/smakrik ost 
Salt, svartpeppar och vitlökspulver
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs löken och vitlök mjuk och genomskinlig. Häll i de krossade tomaterna i grytan och låt koka 5 minuter.
    Tina spenaten enl. förpackningens anvisningar och rör sedan ner i grytan. Koka ytterligare 2-3 minuter. Krydda med salt, vitlökspulver och svartpeppar efter smak, men snåla inte på kryddorna, då blir dfet lätt tamt!
  3. Ta kastrullen från värmen och rör ner keson.
    Varva grönsaksröran med lasagneplattorna i en ugnssäker form (ca 25 x 30 cm,) Börja med ett lager grönsaksröra och avsluta med ett tunt lager röra.
    4. Garnera med ett lager riven ost.
    Grädda lasagnen mitt i ugnen i 225 grader, ca 30 minuter.
Detta blev dagens middag för mig som gärna äter vegetariskt, mycket bra om jag får säga det själv ;) Spenat är nyttigt, keso ger protein och tomater innehåller antioxidanter även om det är mycket pasta (kolhydrater) i lasagne. Välbehövligt i magen efter en lång dag! :D

Inga kommentarer: