måndag 27 februari 2012

Bovetemjöl, min absoluta favorit i alla lägen!


Som ni säkert har märkt så har ju jag i princip alltid bovetemjöl i allt jag bakar och lagar, men för er som inte känner till detta fantastiska mjöl (som egentligen är en ört) sedan innan så kommer här lite bra fakta som jag kopierat från: www.risenta.se


    Bovetemjöl

     HÄLSOMOTIV:

       Bovetemjöl är ett bra substitut för vetemjöl då det är naturligt glutenfritt och därmed även särnär märkt.. Dessutom har det lågt GI!

INGREDIENSER:
Bovetemjöl

NÄRINGSVÄRDE PER 100 g

Energivärde 1493kJ (357 kcal)
Protein 7 g
Kolhydrater 76 g
varav sockerarter 0,6 g
Fett 2 g
varav mättade fettsyror 0,3 g
Kostfiber 2 g
Natrium 0,001 g
Järn 2,1 g (15%*)
Magnesium 48 mg (16%*)
Tiamin 0,4 mg (29%*)
*% av RDI, rekommenderat dagligt intag

VIKT

500 g

URSPRUNGSLAND

Varierande.

FÖRVARING

Förvaras torrt och svalt.

RECEPT

Klicka här för recept med bovetemjöl.

VÄRT ATT VETA

Bovetet kommer ursprungligen från Centralasien och Sibirien och är med sina trekantiga frön en väldigt speciell växt. Än idag är bovete ett baslivsmedel i Ryssland och delar av Centralasien.


Inga kommentarer: