Som ni säkert har märkt så har ju jag i princip alltid bovetemjöl i allt jag bakar och lagar, men för er som inte känner till detta fantastiska mjöl (som egentligen är en ört) sedan innan så kommer här lite bra fakta som jag kopierat från: www.risenta.se
Bovetemjöl
HÄLSOMOTIV:
Bovetemjöl är ett bra substitut för vetemjöl då det är naturligt
glutenfritt och därmed även särnär märkt.. Dessutom har det lågt GI!
INGREDIENSER:
Bovetemjöl
NÄRINGSVÄRDE PER 100 g
Energivärde 1493kJ (357 kcal)
Protein 7 g
Kolhydrater 76 g
varav sockerarter 0,6 g
Fett 2 g
varav mättade fettsyror 0,3 g
Kostfiber 2 g
Natrium 0,001 g
Järn 2,1 g (15%*)
Magnesium 48 mg (16%*)
Tiamin 0,4 mg (29%*)
*% av RDI, rekommenderat dagligt intag
Protein 7 g
Kolhydrater 76 g
varav sockerarter 0,6 g
Fett 2 g
varav mättade fettsyror 0,3 g
Kostfiber 2 g
Natrium 0,001 g
Järn 2,1 g (15%*)
Magnesium 48 mg (16%*)
Tiamin 0,4 mg (29%*)
*% av RDI, rekommenderat dagligt intag
VIKT
500 g
URSPRUNGSLAND
Varierande.
FÖRVARING
Förvaras torrt och svalt.
RECEPT
Klicka här för recept med bovetemjöl.
VÄRT ATT VETA
Bovetet kommer ursprungligen från Centralasien och Sibirien och är
med sina trekantiga frön en väldigt speciell växt. Än idag är bovete ett
baslivsmedel i Ryssland och delar av Centralasien.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar