fredag 4 maj 2012

Enkelt fröknäcke utan konstigheter






Kolhydratssnålt knäcke utan gluten ca 20 bitar
120g linfrön  (= ca.1 3/4 dl)
80g havrekli (= ca.1 1/2 dl)
60g sesamfrön (=ca.1dl)
1 1/2 äggvita
  1 1/2 tsk havssalt
* Lägg linfröna i en skål och täck dem med vatten (ca 1 dl är lagom). Låt dem ligga och suga åt sig vätskan i ca 15 minuter.
* Blanda sedan ihop alla ingredienserna i skålen.
* Bred ut blandningen tunt på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 130 C i 40 minuter.
* OBS! Efter 10 minuter i ugnen tar du ut plåten och skär i kexstora bitar. Vänd på kexen så att undersidan kommer uppåt denna gången. Stoppa sedan in plåten i ugnen igen och grädda färdigt tills kexen är helt torra.
* Låt kallna på galler innan du lägger över bitarna i en lufttät burk.



Inga kommentarer: