tisdag 4 september 2012

Men smaken är ju där...(som min pappa alltid brukar säga)

Jag gillar ju (som ni vet vid detta laget) att förnya mig och testa nya saker, så bovetenudlar är min nya grej...
Det är nyttigt, glutenfritt och spännande, dock är färgen ett stort minus!!
Kokta blir nudlarna gråa och ser inte alls aptitliga ut, så min väldigt goda middag idag (currydoftande quorngryta med bovetenudlar) såg inte speciellt smarrig ut, tyvärr, men som min pappa alltid brukar säga: "Smaken är ju där och det är väl ändå huvudsaken att det är gott!?"
Jag delar med mig av min goda gryta, som absolut är värd att testa här, men bortse från färgen på nudlarna (som jag också tycker att ni borde provlaga!) eller byt nudlarna mot glutenfri pasta ;)

Currydoftande quorngryta med bovetenudlar  1port
1 1/2 dl frysta quornbitar
1/2 msk rapsolja
1/2 rött äpple
2 msk strimlad purjolök
1 dl cremé fraiche
1 krm curry (eller efter smak)
3 msk salta jordnötter
vitpeppar, salt

1. Stek de frysta quornbitarna i rapsoljan på medelhög värme i ca 5 minuter.
2. Skala och tärna äpplet.
3. Skölj och strimla purjolöken, och vänd ner purjostrimlorna och äppelbitarna i quornbitarna. Låt fräsa någon minut.
4. Sänk värmen på plattan. Krydda med curry, salt och peppar och rör ner cremé fraichen.
Låt grytan sjuda några minuter.
5. Undertiden kokar du bovetenudlarna enl. förpackningen (vanligtvis 5 min)
6. Garnera grytan med de salta jordnötterna och servera genast.

2 kommentarer:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Härligt recet! Skulle nig passa med shiratakinudlar som jag brukar använda!

Emelie sa...

Kul att du tycker det!
Ja, absolut tror jag att shiratakinudlar funkar här! Jag har själv inte vågat mig på att testa dom än, tycker det är lite läskigt att dom ligger i en påse med vatten :S
Men hur smakar dessa revolutionerande nudlar? :P