lördag 12 januari 2013

Pastasås á la quorn

Lördag igen då, jag fortsätter mitt plugg... ska sälja av lite kurslitteratur med, eller mycket kurslitteratur rättare sagt. Läser den näst sista teoretiska kursen nu, sista kursen innehållande en tenta och sedan är det bara praktik in i mål! :)

Dagens lunch bestod av en pastasås på quorn:

Senapssöt pastasås med quorn 2 port
3 dl frysta quornbitar
1/2 lite gul lök
1 msk rapsolja
1 burk cremé fraiche
1/4 dl vatten
2-3 tsk senap
1/2 rött äpple
salt + vitpeppar

1. Hetta upp oljan i en stekpanna. Värm/stek quornbitarna enl. förpackningens anvisningar.
2. Skala och finhacka löken och vänd ner den i quornbitarna. Låt steka tills löken är mjuk.
3. Krydda och slå på lite vatten. Låt vattnet koka in någon minut. Tillsätt sedan cremé fraischen och senapen.
Sänk värmen och låt såsen puttra en stund.
4. Skölj och hacka äpplet i bitar och rör ner i quornsåsen mot slutet (annars blir det för mjukt, det ska behålla lite av sin crispighet).

Servera såsen med glutenfripasta i en djup tallrik.
Snabbt och lätt! :)

Inga kommentarer: